Liljeholmskajens utveckling – alla hus ska byggas, klart 2018?

Liljeholmskajens utveckling

Många har undrat vad som händer med utvecklingen av Liljeholmskajen i spåren av finanskrisen och lågkonjukturen. Bland annat har bloggen Växtvärk tagit upp ämnet. Samma fundering har styrelsen för Brf Vinodlaren haft. De har pratat med Björn Olsson, projektledare på JM och publicerat det i ett infobrev till medlemmarna som kom i brevlådan 29 augusti. Hittade ingen info på vinodlaren.se om detta, så skriver här ner texten från infobrevet eftersom det säkert är intressant för alla boende på Liljeholmskajen.

**********

Vinodlaren: Vilket är nästa hus att byggas och hur ser tidsplanen ut?
Bo: Kajen 4 är näst på tur och byggnationen beräknas starta under våren 2011. Det innebär att försäljningsstarten ligger ungefär runt årsskiftet 2010/2011, och att de första inflyttningarna kan ske någon gång under hösten 2012. Därefter är det Kajen 5 som står på tur, ca ett och ett halvt år efter Kajen 4, sen blir det Kajen 6. Brohuset kommer att byggas före Kajen 7 på grund av diverse tekniska skäl.

Vinodlaren: Och när beräknas hela Liljeholmskajen stå klar?
Bo: Tidsplanen just nu baseras på avslut ungefär 2018, men det är preliminärt och beroende av konjunktur, prisutveckling mm.

Vinodlaren: Många boende saknar idag parkering, och oroar sig över parkeringssituationen nu när fler och fler bostadsrätts- och hyresbostäder står klara. Vad gör JM?
Bo: Vi följer situationen efter hand, och framförallt kommer ett nytt garage i det gamla bergrummet att hjälpa till att hålla situationen i schack. Det beräknas stå klart samtidigt som Kajen 5 (preliminärt ungefär våren 2014, reds anm).

Vinodlaren: Bryggan utanför vårt hus har blivit mycket populär och drar folk inte bara från området utan även från andra stadsdelar, och vackra dagar är bryggan helt full av folk. Finns det planer på ytterligare bryggor? Behovet verkar finnas och kommer säkerligen att växa med antalet boende i området.
Bo: Det finns inga konkreta planer eller ritningar, men vi har diskuterat möjligheten. Det är kul att höra att bryggan är så populär, och vi kommer följa upp och utvärdera inför kommande byggnationer. Vi vill att området ska vara attraktivt och locka folk, men sen är det en separat processmed bl a Stockholms Stad för att kunna anlägga bryggorna. Vi kan inte lova något i dagsläget.

**********

Om Stefan Garvander

www.stefangarvander.com
Det här inlägget postades i Under konstruktion. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Liljeholmskajens utveckling – alla hus ska byggas, klart 2018?

 1. Sara T skriver:

  Jättebra info! De sa inget om det andra berghuset?

  En till brygga vore trevligt!

  Saknar folk i er förening parkering? Eller är det ute på gatan de menar? Vi har lediga platser i vår förning! BrfVinlunden. (Parken2)

 2. Stefan skriver:

  Tack för infon!

 3. Stefan Garvander skriver:

  Har ingen mer info än det som står tyvärr. Vet heller inte riktig vilka det är som har svårt att hitta parkering, men misstänker att det är de som vill stå på gatan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s